Komputer, Internet dan Hiburan

Tuesday, May 30, 2006

Cara Cepat, mudah dan free untuk surf internet secara haram

Secara haram? Sebenarnya bukan haram. Perkataan mat salleh dia adalah ' anonymous'. Bila-bila kita main internet, kita akan tinggalkan satu benda yang di panggil IP. Tau dak apa dia IP? Ni dia maknanya dalam mat salleh.


An IP address (Internet Protocol address) is a unique number that devices use in order to identify and communicate with each other on a computer network utilizing the Internet Protocol standard (IP). Any participating network device — including routers, computers, time-servers, printers, internet fax machines, and some telephones — must have its own unique address.

Melalui Ip webmaster boleh tau mana kita berada, apa windows yang kita gunakan, browser apa kita guna, pukul berapa kita masuk websaite dan banyak lagi. Webmaster selalu guna IP ini untuk track pengguna website mereka. Bukan webmaster saja, hacker pun guna IP untuk ceroboh masuk PC kita.

Jadi, kalau hampa nak selamat surf dalam internet, hampa kena tipu website depa. Banyak cara ada dalam internet tapi yang aku rekemen hampa pi dekat website ini. Cepat, mudah dan yang paling penting ianya free. Ya la, kita semua kan suka benda-benda free ni. Kalau hampa ada nak tambah kot atas, sila la komen kat bawah nie.

|

Links to this post:

Create a Link

<< Home