Komputer, Internet dan Hiburan

Saturday, June 24, 2006

Download Youtube video dalam harddisk

Sebelum nie aku ada post video dalam blog aku daripada youtube. Tapi kalau hampa nak tau, ada cara nak tengok video youtube tanpa perlu masuk website youtube pun. Caranya dengan hampa simpan atau download terus video youtube dalam harddisk hampa.

Caranya mudah sekali, mula-mula hampa masuk website nih, http://video.qooqle.jp/dl/. Website tu macam dekat sebelah nie, dekat video url la hampa kena bubuh url video youtube yang nak download tu. Kalau tak nampak, click untuk perbesar imej dekat atas ini. Url video youtube adalah url dekat website youtube yakni url yang dekat address bar masa hampa tengok sesuatu video dalam youtube. Copy address youtube dan kemudian paste dekat text box video url dalam YouTube Downloader. Dalam 1 saat, akan keluar Get Download URL. Click dekat situ dan url yang keluar tu adalah url yang dicari-cari. Copy url tu dan paste la dalam mana-mana download manager yang hampa suka seperti Flashget. Rename file get_video kepada apa-apa yang hampa suka tetapi hampa mesti bubuh extension flv dekat hujung filename video tu. Contoh carwreck.flv . Untuk play file flv ini hampa mesti ada flv player yang boleh dapat daripada download.com. Try search flv player dalam download.com dan download program yang hampa suka.

Line clear, aku dah ajaq hampa cara mudah nak download video youtube dalam hardisk jadi kalau nak tau cerita terbaru dari aku, subcribe la blog aku nie. Adios...

|

Links to this post:

Create a Link

<< Home